Activiteiten Geschiedenis

Activiteiten 2019

Pinksterfietstocht 10 juni 2019

Ondanks de slechte weersvoorspellingen, bleek maandag 10 juni een prima dagje om te fietsen voor Stichting Westland helpt Afrika! De opbrengsten van de Pinksterfietstocht kwamen dit jaar ten goede aan Stichting Eva Demaya en Stichting Westland4Gambia. Beide stichtingen ontvingen een bedrag van 1750 euro.

Onderweg was er voor de kinderen en de ouderen van alles te beleven zoals schminken, een reusachtig schilderdoek maken, oud-Hollandse spelletjes spelen en een lekkere verse kop tomatensoep bij scouting Rambonnet.

Activiteiten 2018

Pinksterfietstocht 21 mei 2018

7:00 uur: een stralende zon, een Wilhelminaplein vol vrijwilligers van Stichting De Zaaier, Stichting Westland4Gambia en Stichting WestlandhelptAfrika om alles voor te bereiden voor wat weer een geweldige Pinksterfietstocht beloofde te gaan worden! Tafels werden gevuld met gesponsorde producten als bananen, snacktomaatjes, -komkommertjes en -paprika’s en flesjes water voor de fietsers onderweg! De spandoeken van onze sponsors werden opgehangen, een gezellig muziekje op de achtergrond aangezet, het springkussen voor de kinderen opgeblazen.. We waren er klaar voor!

Om 8.30 uur werd de Pinksterfietstocht door niemand anders dan onze eigen Druivenprinses geopend!
Nadat om 9.00 uur de wielrenners vertrokken waren voor een prachtig uitgezet rondje van zo’n 90km, dromde de inschrijfbalie ook vol met families en vrienden die er samen een gezellig uitje van gingen maken door 25km of 40km te gaan fietsen. De kinderen die meededen aan de tocht van 25km kregen een activiteitenpas en werden onderweg nog verrast met allerlei leuke ‘ stops’ .  Zo konden zij zich bij Madesteijn laten schminken en allerlei oud-Hollandse spelletjes doen, zoals spijkerpoepen, dropsleutel happen en blikgooien. Bij de volgende stop bij Arcadia Chrysanten in Wateringen kregen de kinderen een heerlijke pannekoek die daar terplekke voor hen werd klaargemaakt en was er voor de volwassenen verse koffie en thee met een koek! Ook hier waren genoeg spelletjes om te spelen, zoals 4-op-1 rij spelen op een rek van 2m x 2m groot! En als klapper op de vuurpijl kregen de kinderen bij de laatste stop ook nog een heerlijk Italiaans ijsje!

Na afloop werden de benen gestrekt op een van de terrasjes op het Wilheminaplein en leefden de kinderen zich uit op het springkussen of bij de waterfontein op het plein. Kortom: we kijken terug op een erg gezellige en zonnige dag met rond de 460 deelnemers en een fantastisch eindbedrag van € 6.800,00. De opbrengsten van deze Pinksterfietstocht zijn verdeeld onder: Stichting De Zaaier en Stichting Westland4Gambia.

Activiteiten 2012

28 mei Pinksterfietsfestijn: een groot succes!
Maandag 28 mei, het Pinksterfietsfestijn. We kunnen terugkijken op een gezellige en schitterende dag met mooi weer, rond de 450 sportieve deelnemers en een prachtig eindbedrag van € 6.500,00. Een mooi bedrag voor de twee Westlandse goede doelen: Stichting Mwanawaleza en Eva Demaya.

Iets voor achten stonden de eerste wielrenners al te popelen en om 08.30 vertrokken de wielrenners op hun fiets voor een prachtig rondje van 85 km door het Westland. Zij werden voorgegaandoor niemand minder dan Frans Franken en zijn bekende motor met rode rozen. Het was een mooie start!

Vanaf 10.00uur stapten nog eens bijna ruim 200 fietsers met een routebeschrijving op de fiets voor een mooie toertocht van 25 of 40 km door het Westland. Van jong tot oud ging voor Stichting Westland Helpt Afrika op de fiets. Onze oudste deelnemer was 94 jaar! En onze jongste deelnemer 9 jaar!

Vooraf ontvingen alle deelnemers een goodiebag met daarin een banaan, extran, vitapep paprika’tjes, Sweet sensation snacktomaatjes en een lekkere koek van Foodcheck.
In de loop van de middag kwamen alle fietsers terug. Het weer was fantastisch dus iedereen kon lekker nagenieten op het Wilhelminaplein. Ook aan de allerkleinsten was gedacht er stond een springkussen en Dolfijnkids was aanwezig om alle kinderen te schminken.

Alle deelnemers maakten ook kans opmooie prijzen waaronder een toegangsticket voor de Amstel Gold Race, dinerbon van de Vier Markiezen en Brasserie Mirell, een bon van de Bruna en een kwartaalabonnement voor de fitness experience. Rond 15.00 werden uit alle inschrijvingen de winnaars getrokken en afgelopen maandag 11 juni konden de gelukkigen persoonlijk hun prijs afhalen.

Overzicht winnaars loterij:
Winnaar Amstel Gold Race:
Bram Vreugdenhil
Henk Vollebregt

Winnaar waardebon Top 1 Toys/ Bruna:
Jelle Zwinkels
Kim van Raamsdonk

Winnaar kwartaal gratis sporten bij The Fitness Experience:
Debby van der Vlis

Winnaar lunchbon  4 markiezen
Kitty Barendse

Winnaar Dinerbon De Brasserie Mirell
Corrie Groenewegen

Fietstochtposter2012

Activiteiten 2011

Fietstocht

pinksterfietstocht

Vier jaar geleden begon het als een aantal aansprekende fietstochten op tweede pinksterdag vanaf het Wilhelminaplein.  En dat is het in de basis nog steeds. Ook dit jaar zijn er drie prachtige fietstochten door het Westland en omgeving. Maar het evenement is met behulp van het Westlandse bedrijfsleven uitgegroeid tot een aansprekend Westland Pinkster Fiets Festijn.

De feiten op een rij;

Start en finish:             Wilheminaplein Naaldwijk
Datum:                         tweede pinksterdag 13 juni 2011

Drie fietstochten:         25 kilometer
40 kilometer
80 kilometer
Fietstochten door:       de mooiste plekjes van Westland en soms daarbuiten
Bestemd voor:             iedereen die graag fietst (inclusief gezinnen en trimmers)

Routes uitgezet door:  kenners Wim Raateland en Arie Middelburg
Routes gemarkeerd:    routes zijn uitgezet door pijlen (en routebeschrijving wordt overhandigd)
Starttijden:                  tussen 8.30 uur en 12.00 uur
Startschot door:          om 8.30 uur door twee prominenten

Wilhelminaplein:         heel de ochtend en middag gezellig (aangekleed, buitenbar, gezellige muziek)
Voor de kinderen:        leuke activiteiten (incl. springkussen en schminken) verzorgd door Dolfijn Kids

Hoofdsponsors:           Rabobank Westland en Fitness Experience
Fitness Experience:     voor alle geïnteresseerden een gezondheid-test (longen, bloeddruk, etc)
Sponsors: Flip van der Ende, HABA, Boksman, Baljeu en Staal, ID Rietdijk, Schildersbedrijf Vis, DEAC Nederland, Meko, Sport 2000, Van der Windt, Zwinkels Wagenmakers, WATO, Expert Koppenol, BDO, Nic Sosef, Haze, Mokka, Trefzeker, Tom Tailor, DB Telecom, Intention, De Uitzendspecialist, Cargoboss
Andere sponsors:        Wato Sloepen & Events, Magnifiq, Bike Totaal, Van der Heijde, Van der Knaap, Ben Sosef, TiZo, Dolfijn Kids.

Voor alle deelnemers: wat lekkers, gesponsord door het Westlandse bedrijfsleven
Voor alle deelnemers: een medaille als aandenken
Voor alle deelnemers: een leuke foto na de finish, die wordt nagestuurd
Voor alle deelnemers: prijzen te verdienen (o.a. 5 tickets voor Amstel Gold Race recreanten 2012)

Startgeld:                    8 euro per persoon (kinderen tot en met 12 jaar gratis)
Opbrengsten:               komen ten goede aan stichting Westland helpt Afrika

Slecht weer scenario:   bij slecht weer wordt de buiten-fietstocht afgelast. In dat geval biedt hoofdsponsor Fitness Experience hun sportschool (warmoezenierstraat 19) aan. Daar krijgt iedereen die dag voor 8 euro een speciale Westlandse Pinkster Training. Kinderopvang zal dan aanwezig zijn en ook een speciale kindertraining wordt verzorgd

Activiteiten 2010

Fietstocht

2de Pinksterdag 24 mei
Grote fiets- en wielertocht voor Afrika

Voor alle fietsliefhebbers in het Westland

Na het succes van afgelopen jaren wordt wederom op 2de pinksterdag, maandag 24 mei 2010, een drietal mooie fietstochten door het Westland en Midden-Delfland georganiseerd door Stichting Westland Helpt Afrika. De afstanden zijn 25 en 40 kilometer zijn voor de tourfietsers en 90 kilometer voor de wielrenners. Tussen 8.30 en 11.00 uur kan vanaf het Wilhelminaplein in Naaldwijk worden gestart. De opbrengst van de fietstocht komt volledig ten gunste van de goede doelen van Stichting Westland helpt Afrika (WHA). Dit jaar ondersteunt WHA Stichting de Zaaier en Stichting Kili Kids, beiden Westlandse initiatieven. Het inschrijfgeld voor de fietstocht bedraagt
8 euro per persoon en kinderen tot 12 jaar fietsen gratis mee.
Uiteraard wordt er ook weer, zoals inmiddels bekend, voor lekkere versnaperingen voor onderweg gezorgd.

Fietsen met je bedrijf of organisatie?
Vind je het leuk om met je serviceclub, bedrijf, businessclub of vriendengroep mee te doen aan één van deze gezellige fietstochten? Dan kunnen wij het voor jullie iets makkelijker maken.
Als u van te voren het inschrijfgeld aan onze stichting overmaakt onder vermelding van uw groep, bedrijf of organisatie, dan hoeft u op de dag zelf niet meer te betalen en kunt u meteen vertrekken. Minimale grootte van de groep is 10 deelnemers. Tevens kunnen bedrijven het bedrag wat zij aan onze stichting overmaken voor de deelname als kosten boeken.

Wat moet u doen? 
U kunt het bedrag overmaken op bankrekeningnummer 12 65 52 983
t.n.v. Westland Helpt Afrika te Naaldwijk.
De volgende gegevens dient u te vermelden bij uw overboeking:
Naam, bedrijfsnaam, aantal personen en afstand.

De goede doelen
Stichting de Zaaier
Stichting de Zaaier is een kleine Westlandse ontwikkelingsorganisatie die agrarische projecten in het noordoosten van de Democratische Republiek Congo opzet en ondersteunt.
In de dorpen Goma, Bunia, Nyankunde, Oicha en Aba hebben wij meer dan 40 projecten. Naast agrarische projecten ondersteunt de Zaaier ziekenhuizen, weduwen, vluchtelingen en waterprojecten.
De Zaaier levert kennis en middelen, de leiding van de projecten ligt in handen van de plaatselijke bevolking. Meerdere keren per jaar reizen bestuursleden van de Zaaier op eigen kosten af naar Congo om bestaande projecten te controleren en nieuwe projecten op te starten.
(www.dezaaier.com)

Stichting Kili Kids
Het initiatief tot oprichting van deze stichting is genomen door Kili Holland B.V. samen met Vasso Agroventures Ltd., een kwekerij van 90 hectare, gevestigd in Moshi, Tanzania. In Tanzania is op het gebied van ontwikkelingssamenwerking veel te doen. Door middel van het ondersteunen van kleinschalige projecten in de directe omgeving van Vasso wil Kili Holland B.V. daar graag een steentje toe bijdragen. De projecten zijn gericht op kinderen: het Tanzanian Children Concern (T.C.C.). Veel kinderen zijn slachtoffer van armoede en de gevolgen van Aids. T.C.C. biedt onderdak en onderwijs aan deze kinderen.

Activiteiten 2009

Fietstocht

Activiteiten 2008

INTERGREEN OPEN BLOEMEN TOERNOOI

Ook dit jaar schenkt LTC Naaldwijk weer een deel van het inschrijfgeld aan WHA.
voor meer informatie: http://www.ltcnaaldwijk.nl/nieuws.asp?ID=30

Fiets mee voor Afrika! Fietstocht op 12 mei 2008 (2 de pinksterdag)

Op maandag 12 mei 2008 (2 de pinksterdag) wordt er een mooie fietstocht door het Westland en Midden-Delfland georganiseerd door Stichting Westland Helpt Afrika. Er kunnen twee afstanden gefietst worden: 25 en 40 km. Tussen 10.00 en 12.00 kan vanaf drie startpunten gestart worden. In Naaldwijk bij Brasserie Mirell (Wilhelminaplein 32/33), in De Lier bij cafe Right Next Door (Hoofdstraat 16) en in Maasdijk bij ‘t Wapen van Maasdijk (Cornelis Houtmanstraat 11). De opbrengst van de fietstocht komt volledig ten gunste van de goede doelen van Stichting Westland helpt Afrika. Het inschrijfgeld voor de fietstocht bedraagt 5,00 euro per persoon en kinderen tot 12 jaar fietsen gratis mee.

Activiteiten 2007

Open Bloemen Toernooi 2007 L .T.C. Naaldwijk.

Ieder jaar wordt er op tennisvereniging Naaldwijk een open tennis toernooi georganiseerd. Hieraan doen vele tennisliefhebbers uit de regio en soms daarbuiten mee. Alle deelnemers moeten hiervoor inschrijfgeld betalen. Een gedeelte van deze opbrengst schenkt de organisatie aan ‘Westland Helpt Afrika’. Het toernooi is van 28 Juli tot 5 Augustus.

Inmiddels is deze aktie van de LTC Naaldwijk afgelopen met een schitterend resultaat…

Bedankt LTC!!!

Hendrik Herleeft Western Dinner

Als thema voor het diner sluiten we dit jaar uiteraard aan bij het thema van de gehele feestweek, en dat is ´Western Town´. Je krijgt bij ons een heus Western diner en dat midden in Naaldwijk. Het eten zelf en ook de optredens die je erbij krijgt, zullen uiteraard in stijl zijn. Kaarten zijn voor 25 euro te verkrijgen bij Brasserie Mirell. Het klinkt wat voorspelbaar, maar wacht niet te lang met het halen van die kaarten, want vorig jaar waren we snel uitverkocht. Het diner begint die avond overigens om 18.30 uur en het eten wordt verzorgd door Brasserie Mirell en door de Honselersdijkse Egyptenaar Khalid, bekend van cafetaria “De Dijk” aldaar. Hendrik van Naaldwijk himself schuift ook dit jaar gezellig aan.

A Swingin’ Affair 2007


Bezoek de website van deze activiteit voor meer infomatie

Hendrik van Naaldwijk Sponsor Actie 2007

Heeft u interesse om tijdens het “Hendrik van Naaldwijk” festival reclame te maken dan kunt u hierover contact opnemen met Aad Franken per email of telefoon (06-50677005).

Hieronder kunt u bekijken wat er in de voorgaande jaren onder andere is georganiseerd:

Activiteiten 2006

Activiteiten 2005

‘A Swingin’ Affair 2005’
Op 25 Juni a.s. zal in Naaldwijk op het Wilhelminaplein ‘A Swingin’ Affair 2005’ (ASA2005) plaatsvinden. ASA2005 is een bijzonder muziek- dans en theaterfestival, georganiseerd door en voor westlanders. Optredens zullen er plaats vinden van verschillende Westlandse bands en acts. Het plein zal in een sfeer omgetoverd worden, zoals deze duidelijk te zien is op de bijgevoegde tekening. Verenigingen en bands uit de regio krijgen de kans om zich op deze manier te profileren.

De organisatie is in handen van stichting Tableau de La Troupe, in samenspraak met stichting Westland helpt Afrika. Tableau de la Troupe is een fantastische groep vrijwilligers, die in 2002 bij elkaar is gekomen en daarna de edities van ‘A Swingin’ Affair’ in 2002 en 2003 in Theater De Naald heeft georganiseerd. Zie voor meer informatie: www.tableaudelatroupe.nl. De opbrengsten van ASA2005 zullen ten goede komen aan 2 goede doelen, die prima werk verrichten in Afrika. Dit zijn de Westlandse stichting:

1) De Zaaier (www.dezaaier.com)
2) Wim van den Burg van stichting Ontwikkelingshulp Kenia.

Omdat deze dag geheel wordt verzorgd door sponsoren en vrijwilligers hoopt de organisatie op deze manier een flinke opbrengst binnen te halen voor deze twee goede doelen

.

Het Huis
Dhr P. van Daalen, eigenaar van Opticien het Huis in Naaldwijk schenkt sinds kort zijn 2e hands brillen aan onze stichting. De 1e verzameling zal in Oktober meegenomen worden door de Verkaart development groep.

Verkooptentoonstelling beelden uit Zimbabwe op 18 en 19 juni 2005
Galerie Spirits in Stone uit Wijk bij Duurstede organiseert op 18 en 19 juni een bijzondere verkooptentoonstelling van Zimbabwaanse kunst. Door middel van deze tentoonstelling steunen zij het werk van Stichting Westland helpt Afrika. In en rond kasteel Polanen in Monster kunt u in alle rust en ruimte genieten van ca. 250 stenen beelden en metalen vogels uit Zimbabwe. De eigenaren van Spirits in Stone, Diego Kooy en Brenda Grootscholten, reizen jaarlijks naar Zimbabwe om de kunstwerken persoonlijk van de lokale kunstenaars te kopen. Zij doen dit op basis van Fair Trade, dat wil zeggen dat ze uitgaan van eerlijke prijzen en afspraken.

U bent van harte uitgenodigd voor deze verkooptentoonstelling.

Datum en Tijd
18 en 19 juni 2005 van 11:00 – 17:00 uur

Locatie
Kasteel Polanen
Madeweg 25a
2681 PM Monster

Galerie Spirits in Stone
Diego Kooy en Brenda Grootscholten
Peperstraat 26
3961 AT Wijk bij Duurstede
www.spiritsinstone.nl
info@spiritsinstone.nl

Hendrik Herleeft
Zo was er een diner op woensdagavond tijdens het Hendrik van Naaldwijk Festival 2004 op het Wilhelminaplein georganiseerd ten bate van de stichting. Een gezellig diner waarin we terug gingen in de tijd van Hendrik van Naaldwijk. U kon de sfeer proeven van Middeleeuws tafelen en meerdere Middeleeuwse taferelen. De opbrengst van deze avond kwam door vele vrijwilligers en sponsoren bijna geheel ten goede aan de stichting.

Sponsoractie
Voor het Hendrik van Naaldwijk Festival 2004 hebben wij personen benaderd die hun bedrijf wilden promoten op het Wilhelminaplein door middel van diverse reclame uitingen. De vergoeding die zij hiervoor betaalden kwam geheel ten goede aan deze stichting. Deze sponsoren kregen tevens een internetlink op deze site naar hun bedrijf tot het einde van 2004.

De Brasserie Mirell
Op de menukaart bij De Brasserie Mirell staat een gerecht (Kip Kontiki) waarvan 1 euro naar de stichting gaat.

Mixin’Mik en Billy Varna
Deze in het Westland wereldberoemde DJ’s traden geheel belangenloos op tijdens het het Hendrik van Naaldwijk diner. Ook draaide zij ‘s-avonds samen met De Sjonnies de avond plat. Hun gehele gage ging direct in de pot voor Stichting Westland helpt Afrika.

Wereld Diner
Anti-Discriminatiedag 2004 – Multicultureel evenement
In samenwerking met SBL (Samen Bouwen aan Leefbaarheid) was er op dinsdagavond 5 oktober 2004 een anti-discriminatiedag in de vorm van een “Werelddiner” georganiseerd. Door middel van een passe-partout mocht u deelnemen aan een ‘running dinner’ op drie locaties te weten de Pianobar (Azië), brasserie Mirell (Afrika) en het Pleincentrum (Europa). De avond werd afgesloten met een multicultureel festival in het Koor van de Oude Kerk. De opbrengst van de passe-partouts kwam geheel ten goede aan de stichting “Westland Helpt Afrika”

Op 7 februari j.l. hebben wij van SBL direkteur J. Wassing een cheque van 2000 Euro mogen ontvangen als opbrengst van deze avond.

‘Een tevreden Mens en Een mooi Streven’
Een van onze grote steunpilaren uit de werkgroep ‘Peter van Gelder’ heeft een boekje uitgebracht met de titel ‘Een tevreden Mens en Een mooi Streven ’.
Het is een mooi boekje over ervaringen en gedachten van iemand met een zeer positieve instelling.
De opbrengst van dit boekje komt ten goede aan de STICHTING DE ZAAIER;een stichting die heel veel goed werk verricht in het Afrikaanse Congo.

Informatie hierover kunt U vinden op www.dezaaier.com.

Meer informatie over het boekje en het bestellen hiervan kunt U vinden op de website van uitgeverij Bergboek in Zwolle. www.bergboek.nl/shop.htm

Glitterparty
Zaterdag 11 December was er bij Cafe “Right Next Door” in De Lier een fantastische glitterparty met medewerking van enkele medewerkers van de Pianobar en Brasserie Mirell. Speciaal voor deze avond was café “Right Next Door” omgetoverd tot een feestdiscotheek uit de jaren 80. Vele gasten waren deze avond verkleed in de stijl van deze tijd en werden ontvangen met een cocktail.

Omdat eigenaar Kees Toets (van der Zijden) de opbrengst van deze avond aan “Westland Helpt Afrika” schonk waren Mixin’ Mik & Billy Varna bereid ook gratis op te treden deze avond. Via deze DJ’s en onze site hadden we aangekondigd dat dit feest op 11 December zou plaatsvinden en dat was aanleiding voor een aantal artiesten om op deze avond spontaan naar De Lier te komen.
Zo werden wij verrast door optredens van niemand minder dan Frank Sinatra, Safri Duo, Tom Jones en the Blues Brothers.

De kleding voor deze avond werd voor alle medewerkers van deze avond speciaal gemaakt door de Westlandse Verkleed Schuur (www.dwvs.nl)
Enkele sponsoren zorgden er voor dat onze gasten en artiesten een goed verzorgde avond hadden. Hiervoor onze grote dank aan: JAMIN, Kleppie, Lilian Artswork, de Carlton, gebroeders Van Gils, Brasserie Mirell, de Pianobar en de Bladwijzer.

Namens “Westland Helpt Afrika” ook grote dank aan Sofie, Martijn, Dennis, Jan Willem en Ferdi voor hun inzet op deze avond.